Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού
0 votes
197 views

Γιατί ενώ στο API τα διαχειριστικά endpoints healthcheck, resetpasses, resetstations, resetvehicles απαιτούν διαπίστευση του admin ενώ στο CLI δεν απαιτείται; Στην προδιαγραφή του API αναγράφεται ΄ότι τα admin endpoints απαιτούν να τα εκτελέσει κάποιος admin με κατάλληλο auth token. Εσείς γράφετε για το CLI ότι δεν απαιτείται κάποιο επίπεδο χρήστη για να εκτελεστούν. Τι πρέπει ακριβώς να κάνουμε;

Σημείωση: Εμείς έχουμε θεωρήσει ότι τα τέσσερα βασικά endpoints του API είναι διαθέσιμα χωρίς auth token, ενώ τα διαχειριστικά endpoints απαιτούν έγκυρο jsonwebtoken που γίνεται generate κατά το login. Συνεπώς, δεν έχουμε υλοποιήσει σύστημα χρηστών για τους διαφορετικούς stakeholders της εφαρμογής αλλά μόνο για τους διαχειριστές. Παρόλα αυτά είναι λογικό, να απαιτείται η διαπίστευση του διαχειριστή για την εκτέλεση αυτών των λειτουργιών και στο CLI.

in softeng by (360 points)
edited by | 197 views

1 Answer

0 votes

Στο CLI δεν απαιτείται διαπίστευση για λόγους απλούστευσης της εργασίας.

Ενας άλλος, ευσταθής, ισχυρισμός είναι ότι το CLI δεν εκτελείται από οπουδήποτε, αλλά από την "κονσόλα" του συστήματος. Οποιος βρίσκεται εκεί, (πρέπει να) έχει ήδη διαπιστευτεί.

by (8.8k points)

301 questions

289 answers

288 comments

770 users