Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού
0 votes
131 views

Καλησπέρα. Σχετικά με τα διαγράμματα UML Sequence και UML Component, θεωρούμε ότι το API του σταθμού διοδίων (το έχουμε ονομάσει Pass Control API) επικοινωνεί πρώτα με τον back-end server ο οποίος ευθύνεται για την ενημέρωση του δικού μας database server (π.χ. με ένα insert) ή ότι το Pass Control API ενημερώνει αυτό το Database Server και ύστερα ο back-end server κάνει query στο Database και ενημερώνει τις χρεώσεις; Πρακτικά, αυτό δεν επηρεάζει την υλοποίηση του δικού μας API και back-end, εφόσον τα δεδομένα τα έχουμε έτοιμα σε .csv αρχεία, οπότε η ερώτηση αφορά καθαρά την ορθότητα των διαγραμμάτων.

in softeng by (150 points) | 131 views

1 Answer

0 votes

...θεωρούμε ότι το API του σταθμού διοδίων (το έχουμε ονομάσει Pass Control API)
>> τίνος συστήματος: του δικού μας ή των διοδίων;
επικοινωνεί πρώτα με τον back-end server
>>τον δικό μας υποθέτω
ο οποίος ευθύνεται για την ενημέρωση του δικού μας database server (π.χ. με ένα insert)
>>λογικό ακούγεται

ή ότι

το Pass Control API
>>του συστήματος των διοδίων, υποθέτω
ενημερώνει αυτό το Database Server
>>τον δικό μας;
και ύστερα ο back-end server
>>ο δικός μας υποθέτω
κάνει query στο Database και ενημερώνει τις χρεώσεις;
>>δηλαδή ενημερώνει τον εαυτό του με δεδομένα που του έβαλε ποιος;;

Πρακτικά, αυτό δεν επηρεάζει την υλοποίηση του δικού μας API και back-end, εφόσον τα δεδομένα τα έχουμε έτοιμα σε .csv αρχεία, οπότε η ερώτηση αφορά καθαρά την ορθότητα των διαγραμμάτων.

Επί της ουσίας:
Η ερώτηση είναι πολύ ασαφής, αλλά από ό,τι μπορεί να συναχθεί, είναι θέμα που θα το αποφασίσετε εσείς και θα αξιολογηθεί . Δεν είναι "θέμα ορθότητας διαγραμμάτων", είναι θέμα ουσίας, γιατί τα διαγράμματα οφείλουν να απεικονίζουν μια δομή και συμπεριφορά που έχει νόημα και που αντιστοιχεί στην υλοποίηση. Δηλ δεν ισχύει το "θα λειτουργεί με έναν τρόπο που τον έχουμε αποφασίσει, και το θέμα είναι τι θα φαίνεται στα διαγράμματα"...

Σημαντικό κριτήριο της αξιολόγησης, πέραν της εφαρμογής των αρχών σχεδίασης που έχουν παρουσιαστεί, είναι το σύστημα μας να είναι κατά το δυνατόν μη-παρεμβατικό στα υπάρχοντα συστήματα. Πχ. να απαιτεί πρόσβαση στη ΒΔ τους, είναι υπερβολικό.

by (8.8k points)

301 questions

289 answers

288 comments

769 users