Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού
0 votes
169 views

Έχω 2 ερωτήσεις σχετικα με το παραδοτέο 1.

  1. Πληρωμές: Στο spreadsheet με τα Processed Functional Dependencies υπάρχει το dependency deposit (νούμερο 15). Στα πλαισια της εργασίας, πρέπει να θεωρήσουμε ότι το σύστημα μας είναι υπεύθυνο μόνο για την ενημερωση των εταιριων σχετικα με τις οφειλές από και προς αλλες εταιρίες ή πρέπει να μεσολαβήσει και στην εξόφληση αυτών (μέσω καποιου payment service provider)
  2. Περιορισμοί δεδομένων: Στο SRS document, στην παραγραφο 3.3.1 μας ζητούνται Περιορισμοι πρόσβασης σε Δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα τι περιορισμους πρεπει να γραψουμε εδώ? Πχ Περιορισμους ως προς το ποια δεδομενα είναι ορατα σε εκτος του συστήματος φορείς (εταιρειες, διαχειριστες, χρηστες) ή περιορισμους που εχει το συστημα μας ως προς το τι δεδομενα εχει το ιδιο προσβαση (δεδομενα που ανηκουν σε εξωτερικούς φορείς πχ εταιριες, το κρατος, τραπεζες)?
in softeng by (210 points) | 169 views

1 Answer

+1 vote
Best answer

Πληρωμές: Στο spreadsheet με τα Processed Functional Dependencies υπάρχει το dependency deposit (νούμερο 15). Στα πλαισια της εργασίας, πρέπει να θεωρήσουμε ότι το σύστημα μας είναι υπεύθυνο μόνο για την ενημερωση των εταιριων σχετικα με τις οφειλές από και προς αλλες εταιρίες ή πρέπει να μεσολαβήσει και στην εξόφληση αυτών (μέσω καποιου payment service provider)

ΑΠ: Όχι, δεν πρέπει να μεσολαβήσει. Οι πληρωμές (ν 15) απλά θα "φυτεύονται" με κατάλληλο τρόπο στη Βάση ότι έχουν γίνει. Θα το δείτε στο API/CLI specs που θα βγουν σύντομα.

Περιορισμοί δεδομένων: Στο SRS document, στην παραγραφο 3.3.1 μας ζητούνται Περιορισμοι πρόσβασης σε Δεδομένα. Πιο συγκεκριμένα τι περιορισμους πρεπει να γραψουμε εδώ? Πχ Περιορισμους ως προς το ποια δεδομενα είναι ορατα σε εκτος του συστήματος φορείς (εταιρειες, διαχειριστες, χρηστες) ή περιορισμους που εχει το συστημα μας ως προς το τι δεδομενα εχει το ιδιο προσβαση (δεδομενα που ανηκουν σε εξωτερικούς φορείς πχ εταιριες, το κρατος, τραπεζες)?

ΑΠ: πχ: κάθε πάροχος ποια δεδομένα του συστήματος πρέπει να βλέπει; Το υπουργείο; κλπ

by (8.8k points)
selected by

301 questions

289 answers

288 comments

770 users