Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού
+9 votes
884 views

Θέτω αυτή την ερώτηση για να συζητήσουμε πώς θεωρούμε καλύτερο να οργανώσουμε τα εξής:

  1. κατηγορίες χρηστών
  2. σύστημα επιβράβευσης με πόντους
  3. δικαιώματα χρηστών
  4. τρόπος εγγραφής, πιθανό integration με ΕΜΠ

Αν έχετε άποψη, μπορείτε να την εκφράσετε είτε ως σχόλιο (αν είναι κάτι πολύ μικρό), είτε ως απάντηση. Ίσως θα θέλατε να συμβουλευτείτε το documentation του Q2A για να δείτε ποιες είναι οι επιλογές, τι γίνεται και τι δε γίνεται.

Για να μην ξεφύγουμε, θυμίζω ότι αυτό το Q&A έχει ως πρωταρχικό σκοπό την υποστήριξη των μαθημάτων και αναμένεται να έχει πολλή κίνηση από πρωτοετείς σπουδαστές, πιθανώς με μικρή εμπειρία σε τέτοια πράγματα.

in meta by (9.5k points) | 884 views
+2

Αν είστε βοηθός μαθήματος και δεν έχετε αρκετούς πόντους για να απαντάτε ερωτήσεις, στείλτε pm στον @mstou.

1 Answer

+2 votes

Χωρίς να είμαι πολύ εξοικειωμένος με την συγκεκριμένη πλατφόρμα πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον οι εξής ρόλοι:

  1. Administrators: μπορούν να αλλάζουν ρυθμίσεις της ίδιας της σελίδας
  2. Moderators: μπορούν να διαχειρίζονται ποστ/απαντήσεις/σχόλια μέχρι και το βαθμό διαγραφής τους
  3. Members: μπορούν να απαντουν σε αλλα ποστ / δικαίωμα downvoting
  4. Trials: δικαιωμα δημιουργιας ενός ποστ / δημιουργία σχολίου / upvoting σε ποστ αλλου

Αν ανήκεις σε μια ομάδα μπορείς να κάνεις οτιδήποτε αναφέρεται σε κατώτερη ομάδα (αυτο το εκανα για να αποφύγω επαναλήψεις) :P

Οι ομάδες 1 & 2 θα πρεπει να αλλαζουν manually (απο την ομαδα 1)

Στην ομάδα 3 μπαίνεις αυτόματα απο την ομάδα 4 μετά απο τη συγκέντρωση κάποιων πόντων (όπως και τώρα)

Στην ομαδα 4 ανήκεις by default κατα τη δημιουργία νεου account

Θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να δημιουργήσουμε εσωτερικές διακρίσεις στην ομάδα 3 για να δώσουμε ενα στοιχείο gamification :P (πχ novice / experienced / advanced / master ) το καθ'ενα να αντιστοιχεί σε περιοχή πόντων (πχ απο 500-1000 είσαι experienced)

Τώρα οσον αφορά το πως παιρνεις ποντους προτεινω να προερχονται καθαρά απο το θετικό input που λαμβανεις απο αλλους (upvotes) και να μην υπαρχει καποια "ποινη" στην περιπτωση downvote (μπορει απλα να κανεις λαθος μια φορα, ας μη χασεις το prestige σου :P ), ή να υπαρχει μια αρκετα μικρότερη ποινή (πχ +10 για upvote -2 για downvote)

Σε αντιθεση με την τωρινη κατασταση πιστευω πως το να εχει δικαιωμα η ομαδα 4 στη δημιουργια ποστ ειναι αρκετα ζωτικης σημασιας, καθως ενας αρκετα σημαντικος λογος που καποιος θα μπει εξ'αρχης στην πλατφορμα ειναι να ρωτησει αυτο που θελει. Απο την αλλη το να μη του το επιτρεπεις αυτο πριν "εξερευνησει" αρκετα το ηδη υπαρχον content ειναι ενα guard για την αποφυγη spamming... Αυτο παραμενει ανοιχτο πιστευω

PS: για το integration νομιζω καλο θα ηταν να περιμενουμε λιγο, τοσο για να αποφυγουμε καποια πιθανη φαση transition απο πλευρας ΕΜΠ (βλεπωντας τα τελευταια ωραια :P ) αλλα και να σκεφτουμε τι ακριβως εξυπηρετει

by (3.0k points)
edited by
+1

Νομίζω τα νέα μέλη δεν πρέπει να έχουν διακαιώμα ψηφίσματος μια ερωτησης. Με την λογική του ότι αν είσαι "νέος"-απειρος δεν έχεις την ικανότητα να κρίνεις αν μια ερώτηση έχει βάση ή όχι (χωρίς να το έχω υποτιμητικά- αξιοκρατικά το θέτω). Μόνο upvote απαντήσεις πρέπει να μπορούν να κάνουν ώστε να ανεβαίνουν πιο πάνω οι καλές απαντήσεις.

0

δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό :)

301 questions

289 answers

288 comments

769 users