Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού
+1 vote
113 views

Γεια σας. Εγώ και μερικά ακόμα άτομα δεν βάλαμε την αλλαγή γραμμής μετά το endif και πέρασε όλα τα cases (το υποβάλαμε πριν τις 9:35). Μπορεί να προκύψει θέμα στην διόρθωση? Και αν προκύψει (θέμα που προφανώς οφείλεται στον grader, γιατί δεν κατανοώ πως ένα enter αλλάζει το compiling σε συστήματα ελέγχου υποβολών που σέβονται τον εαυτό τους) τι γίνεται?

Ακόμη:
1.Το αρχείο στο λινκ δεν περιείχε την αλλαγή γραμμής, ενώ δήλωνε ρητά να μην αλλάξουμε τίποτα έξω από τα --- snips.
2. Στο meeting στο webex δεν αναφέρθηκε τίποτα σχετικό.
3. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε μηνύματα από ms teams ή webex κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Ευχαριστώ.

in progintro by (460 points)
edited by | 113 views

1 Answer

0 votes

Το πρόβλημα με το #endif δημιουργήθηκε μόνο σε όσους έκαναν copy-paste τον κώδικα του template της εργαστηριακής εξέτασης στον editor τους και μόνο αν ο editor τους έχει την κακή συνήθεια να μη βάζει τέλος γραμμής (EOL) πριν το τέλος του αρχείου (EOF). Στην περίπτωση που συνέβησαν αυτά τα δύο, το αποτέλεσμα ήταν ότι κατά την υποβολή του προγράμματός σας στον grader υπήρχε σφάλμα μεταγλώττισης που ανέφερε ρητά "missing #endif" (ή κάτι τέτοιο).

Υπό ΚΣ δε χρειαζόταν να κάνετε απολύτως τίποτα με την τελευταία γραμμή του αρχείου.

Αν το πρόγραμμά σας έγινε δεκτό από τον grader χωρίς σφάλμα μεταγλώττισης, τότε όλα είναι καλά και δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε σχετικά με αυτό το ζήτημα.


Η τελευταία γραμμή κάθε αρχείου κειμένου (που σέβεται τον εαυτό του, όπως λέει και ο ερωτών) πρέπει να καταλήγει σε EOL. Αυτό προφανώς ισχύει και για τον κώδικα των προγραμμάτων, που γράφεται σε αρχεία κειμένου. Είτε ο compiler που τρέχει στον grader είτε ο ίδιος ο grader φαίνεται ότι δε λειτουργούν σωστά αν το πρόγραμμα δεν έχει EOL πριν το EOF.

by (9.4k points)

262 questions

254 answers

274 comments

2.9k users