Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού
+3 votes
117 views

1) Δεδομένου οτι μέχρι πρότινος, δίνατε στην εξέταση κάποιο έτοιμο csv για να εισαχθεί στη βάση και να γίνει ο ελέγχος όλου του συστήματος, φέτος θα γίνει το ίδιο? Ρωτάω, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένο ER για τη βάση κάθε ομάδας. Οπότε, δεν θα είναι και ίδιες οι βάσεις.
2)Ως Operator σταθμού τι θεωρείται? την εταιρεία τροφοδότησης του σταθμου?
3)Το PricePolicyRef, δηλαδή ο τιμοκατάλογος που εφαρμόζεται τι είναι ακριβώς?
4)H λειτουργικότητα που αφορά την έκδοση του περιοδικού λογαριασμού, τι αφορά ακριβώς? Εκδοση συνολικού λογαριασμου για ιδιοκτήτη αυτοκινήτου σε μια χρονική περιοδο (δηλαδή λογαριασμός που ο ιδιοκτητης βλέπει τι πληρωσε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο) ? Ή ουσιαστικά πληρωμή ποσού και αρα έκδοση λογαριασμού ανά περιοδικό χρονικό διάστημα (π.χ. μηνιαίος λογαριασμός)? Ή κάτι άλλο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

in softeng by (350 points) | 117 views

1 Answer

0 votes

1) Πέρυσι το θέμα ήταν απολύτως προσδιορισμένο από τα αρχεία εισόδου τα οποία προέρχονταν από πραγματικό εν λειτουργία πάροχο δεδομένων. Φέτος δεν ισχύει αυτό, οπότε, όχι δεν θα έχουμε κάτι τέτοιο στην εξέταση.
2) Operator είναι ο λειτουργός του σταθμού. ΠΧ η εταιρία που έχει τα parking. Ή ο Δήμος. Ο operator μπορεί να κάνει συμφωνίες με πολλούς πάροχους ενέργειας. Δηλαδή δεν ισχύει αυτό που φαίνεται ότι ισχύει στα υγρά καύσιμα.
3) Μια αναφορά σε τιμοκατάλογο. Ενας τιμοκατάλογος μπορεί να είναι έκτακτος (πχ "δωρεάν φόρτιση σήμερα" ή να αφορά συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών (πχ με την τάδε μάρκα αυτοκινήτου)
4) Ο περιοδικός λογαριασμός περιέχει τις κινήσεις (φορτίσεις και πληρωμές) που έγιναν κατά την περίοδο που αφορά ο λογαριασμός. Τόσο απλά. Κανονικά δεν μας ενδιαφέρει ποια είναι η περίοδος (μήνας, εβδομάδα, κλπ)

by (6.6k points)

261 questions

253 answers

274 comments

2.9k users