Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού
0 votes
348 views

Στην προπονηση στην ασκηση 17 με την πρωτοβαθμια εξισωση εχω γραψει τον κωδικα μου και στον grader (σε pzhelp και σε C++) και ολα μου τα test cases τα βγαζει σωστα εκτος απο το 9ο απο τα 10 και δεν βγαζει καποια εξηγηση (δεν λεει προβολη διπλα) απλα λεει λαθος απαντηση. Τα παραδειγματα στην εκφωνηση μου βγαινουν σωστα παντως.Μπορω να κανω κατι συγκεκριμενο για να βρω τι εχω κανει λαθος??? Συμβαινει κατι αλλο???

in progintro by (200 points) | 348 views
0

Από ότι καταλαβαίνω, τα test cases που αναφέρεσαι είναι κρυφά.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ελεγξεις αν ο κώδικας σου είναι ορθός για όλες τις δυνατότητες είσοδου (και ειδικά για πιο περίεργες εισόδους πχ a=0 και b=0).

Τώρα αν όλα αποτύχουν, μπορείς να ανεβάσεις (φαντάζομαι) ένα κομμάτι του κώδικα σου, μιας και οι ασκήσεις είναι της προπόνησης.

1 Answer

0 votes

Η συγκεκριμένη άσκηση έχει λυθεί και εξηγηθεί από τον κύριο Παπασπύρου στο μάθημα στην αρχή του εξαμήνου. Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις κάποιον συμφοιτητή μας να σου πει ποιο test case δημιουργεί το πρόβλημα και κυρίως γιατί δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. (Είναι συγκεκριμένο το test case που προκαλεί το πρόβλημα στους περισσότερους σε αυτήν την άσκηση!) Είναι σχετικά δύσκολο να μαντέψεις μόνος/μόνη σου πού εντοπίζεται το πρόβλημα εδώ, και σίγουρα ακόμα δυσκολότερο να εξηγήσεις γιατί συμβαίνει.

Υ.Γ. Θα σου έγραφα το testcase που δημιουργεί το πρόβλημα, το είχαμε συζητήσει με τον κύριο Παπασπύρου, όμως επειδή η ερώτηση αυτή είναι δημόσια ίσως κάψω την άσκηση για τους επομένους.

by (2.9k points)
+1

χεχε το είδα τώρα την 1η φορά δεν μου το πήρε, ειναι υπουλο.

301 questions

289 answers

288 comments

770 users